Alla inlägg under augusti 2013

Av Fakiren - 10 augusti 2013 07:33

Alltså magen mår ju inte så gott efter gårdagens surströmming, men huvet är OK. Det gick väl sådär enligt plan, ingen större ångest i alla fall. Blev fem surströmmingar med tillbehör: två mandelpotatisar och två hårda tunnbröd, lök, smör och ost. Tre Pure, öl med extra få kolisar och tre snapsar. Sedan endast smakbit av pajen till kaffet och tre smågodisbitar. Lunchen före bleven lyxig fisk- och skaldjurbuffé, lite kolisar var det väl i sillen, men tog en knäckebröd stor som en tumme och en lillfingerstor kakbit. Vatten till. Har inte räknat på intagen och har ingen våg. Nu ska jag vidare strax till nästa kalas, ska bara fixa lite kaffe först.

Av Fakiren - 9 augusti 2013 08:02

Tänk på den artonde dagen visar vågen minus 7,2 kilo. Tur det med tanke på vad som väntar idag och imorgon, avsteg och avsteg. Nu hoppas jag att jag kommer klara att göra rimliga kalasavsteg och inte trilla dit å svulla. Igår blev det stekfläsk till lunch och högrev (den grillade) med hemgjord bearnaise till. Börjar få snits på såserna :-). Håll nu tumme för mig! Vill inte sitta sent i natt och gräva i en godisskål. Så återkommer jag på söndag kväll. Igår 1184 kcal, 0,6% kolh, 17% protein och 83% fett.

Av Fakiren - 8 augusti 2013 21:14

Får man väl erkänna tyvärr. Imorgon blir det surströmmingskalas med tunnbröd o mandelpotatis, inte så LCHF alls, jag brukar ju smälla i mig sju firrar med tillbehör ungefär men har planer på att halvera intaget. Så även gällande öl o snaps. Men kul ska det bli!

Av Fakiren - 8 augusti 2013 10:11

Nu har jag tagit tag i en affärsangelägenhet som legat och värkt länge, det är så konstigt, jag värjer mig och skjuter upp och stoppar undan, men så fick jag oväntat tid över idag och tog tjuren vid hornen, jäklar vad det tog emot och vilken klump i halsen jag hade, men nu en timma senare när jag kollat upp det jag ska och inlett fas ett av något som kanske kan ta lite tid, engagemang och pengar i anspråk så känner jag mig ljuvligt lättad. Samma sak är det med vikten, har undvikit våg, speglar och fotograferingar, men nu gäller upp med huvet ur sandgropen!

Av Fakiren - 8 augusti 2013 07:07

En apparat i klädkammaren har gjort mig glad... : vågen! Nu är det den sjuttonde dagen på,sträng LCHF och jag har gått ner 6,5 kilo. Härligt! Igår åt jag grillad högrev med kryddsmör och en liten hög nystekta kantareller åsså ostlunchen då. Det blev 1 031 kcal: 1% kolh, 20% protein och 79% fett. Men totala mängden protein blev 51g jämför med gårdagens 102g.

Av Fakiren - 7 augusti 2013 13:26

Måste bara tipsa om mina husgudar på nätet: www.kostdoktorn.se, läser både bloggen och forumet dagligen, alltid lär jag mig nåt. En fantastisk kunskapskälla att ösa ur, beundrar Kostdoktorn Andreas som orkar stå upp mot allmänna vanföreställningar, rabiata kollegor och sensationslysten media. Sedan kollar jag in vad Tommy ätit på www.tommytappar.se en kille som metodiskt ätit sig ner till halva sin kroppsvikt. På www.sunsoft.se läser jag vad Margaretha kommit fram till i sin senaste empiriska forskning, hon mäter ketoner, testar salt, funderar på majonnäser och resonerar så sansat och vettigt om allt.
Eftersom LCHF fortfarande är så ifrågasatt så håller jag mest tyst om hur jag äter IRL, har alltför många bekanta med etablerad fettskräck och somliga med vegotendenser som tycker det är omoraliskt att äta mycket kött. Därför är det gott att nätet finns, känner mig mindre ensam när jag läser vad andra skriver om LCHF, fakirer, periodisk fasta osv.

Av Fakiren - 7 augusti 2013 12:22

Ja, jag vet att jag sa att jag skulle hålla igen på ost, men tanken på stekfläsk var inte alls lockande, så nu blev det en alldeles för tidig lunch bestående av 90 g Bavaria Blue och en kopp kaffe. 408 kcal, 0,4% kolh, 12% protein och 88% fett. Liite orolig inför helgens planerade avsteg, den innehåller två kalas och därmed no-no kolhydrater och alkohol, ska bli intressant att se om jag kan hålla igen och inte öppna slussportarna på vid gavel. Bavaria Blue är förresten en riktig LCHF-klippa som brukar finnas i närmaste livsmedelsbutik oavsett var man befinner sig i intagskris i den allomfattande kolhydratsvärlden. 100 g ger 454 kcal, 0,5 g kolh, 13,5 g protein och 44 g fett.

Av Fakiren - 7 augusti 2013 07:40

Okej sextonde dagen har inletts, hade en supertrött kväll igår, nästan lite komaläge, jobbade nog lite för hårt i gårdagens hetta. Vågen var inte på min sida imorse, men misstänkte ju det, protein är inte nåt man kan äta fritt av. Idag får det bli max 65 g, ska försöka hålla det. Igår åts alltså sardin i olja med majonäs till lunch och räksallad till middag och en bit brie till mellanmål. 2240 kcal!, 1% kolh, 18 % protein och 81% fett. Citron förresten ger 7,3 g kolh per 100g, skal ger konstigt nog mer 12 g per 100.

Ovido - Quiz & Flashcards