Alla inlägg under augusti 2013

Av Fakiren - 24 augusti 2013 15:49

Ikväll ska vi börja kräftskivan med ett glas champagne och löjrom, kände att det var dags att testa nåt LCHFtillbehör, så jag bakade oopsies i minimuffinsplåten. 24 st små fluffiga muffar, nästan som petit choux. Blir fint att snitta o lägga lite crème fraîche och dill o lök o citron o löjrom i.
Antar att alla intresserade redan vet hur man bakar oopsies, finns ju på varenda receptsamlingssida, jag är ofta lite efter med sånt. Har t.ex inte testat sukrin ännu, stevia köpte jag för nån månad sedan: en lite flaska, den kommer räcka tills jag dör, så himla otäck bismak!

Av Fakiren - 24 augusti 2013 07:21

Ingen viktnedgång imorse på vågen, men gårdagen blev lite väl jiddrig när jag huserade i köket och smällde i mig en å annan mandel.
Till middag blev det entrecote och stekta kantareller och pestosmör till, avslutade med en cl konjak, aja baja. 913 kcal, 3% kolh, 23% protein och 71% fett.

Av Fakiren - 23 augusti 2013 16:49

Tror jag legat i hängmattan fem gånger i sommar...
Har lyckats med Åses Västerbottenpaj till morgondagens kalas. Marsipanbröden blev väl sådär, kan inte känna konjakssmaken, men det kanske tar sig till imorgon. Har vägt upp en spann vatten och ställt i tvättstugan i beredskap till imorgon när spriten går in och vettet ut. Spannen väger med sitt innehåll lika mycket som jag gått ned; 9,5 kilo. Tänkte att den skulle stå där ifall jag börjar svulla och behöver motivation, om jag börjar käka knäckebröd eller nåt dumtså kan jag gå ut i tvättstugan och lyfta på spannen och bli påmind om varför jag gardet här. Skippade lunchen eftersom tillagningen krävten o annan provsmakning. Men är hm hm hungrig nu!

Av Fakiren - 23 augusti 2013 08:29

Just bränt 500g mandlar jag rostade i ugnen. Stod o vaktade men de såg inte brända ut, väntade på att de skulle börja knäppa som de brukar göra i stekpannan...knäppningarna började när de kom ut och jag upptäckte att de såg ut som kaffebönor rakt igenom, suck.

Av Fakiren - 23 augusti 2013 07:06

Minus 0,6 kilo sedan igår och totalt minus 9,5 kilo på 32 dagar, nu är det dag 38 i min nedåträkning, på måndag är det halvtid. Nåt har definitivt hänt, imorgon är det dock kräftskiva som innebär vissa avsteg, men jag ska inte ta ned det till förra kalasnivån när proppen gick ur. Idag ska jag bara Åse 56 kilos Västerbottenpaj och Ann Fernholms marsipanbröd så är för- och efterrätt klara. Funderar på att baka nåt LCHF-bröd också. Igår åt jag tre kokosstekta miniägg o två wienerpaprikana (små feta korvar med 1g kolisar) till lunch. Middag intogs ute på ett evenemang, funkade bra; lax och kalvkött och bearnaisesås och lite sallad. 1064 kcal, 1% kolh, 27% protein och 72% fett.

Av Fakiren - 22 augusti 2013 14:24

Tre minisar stekta i kokosolja, det kan ju vara oljan som satt fart på förbränningen ändå och diuretikans effekt kan ju inte bara fortsätta och fortsätta? Hoppas på kokosoljan som gärna får fortsätta burning the midnight oil. Får alltid en lite konstig känsla i mellangärdet efter jag ätit kokosolja, kan det vara det där med att den hamnar i levern bums eller har jag fattat fel?

Av Fakiren - 22 augusti 2013 07:59

Var ju hos läkaren i måndags som skrev ut blodtryckssänkande som dessutom är urindrivande, där är ju mina hekton;jag har ju kissat ut dem, inte bränt dem, trist men troligen sant. När jag startade fakiren hade jag 175/111, sedan sjönk det till 155/99 med hjälp av fakirkosten och Q10-tillskottet (ska mest påverka det diastoliska trycket), nu har medicinen gett ytterligare skjuts nedåt. Mitt mål är förstås att lyckas sänka det med kost o livsstil så jag blir pillerfri.

Av Fakiren - 22 augusti 2013 06:33

Vad är det här? Två dagar i rad för sex hekto ena dagen och sen sju hekto andra dagen? Enda skillnaden är väl att jag tvingat mig att äta kokosolja (stekt i och gjort majonnäs på). Bara njuta. Ikväll ska vi bli bjudna på middag i samband med ett evenemang, tror man kan komma undan ganska bra med att äta innan eller efteroch bara peta runt på tallriken om det skulle visa sig vara pasta eller nåt annat omöjligt. Igår blev äggorgien: 1463 kcal, 0,5% kolh, 14% protein och 85% fett.

Ovido - Quiz & Flashcards