Alla inlägg under augusti 2013

Av Fakiren - 28 augusti 2013 10:57

Sitter o njuter av mina fina urgoda miniägg, kunde inte hålla mig till lunch idag, so go with the flow. Underbar augustidag, hög klar himmel, lätt fläkt och full sol. Ska minnas dessa dagar i vinter!

Av Fakiren - 28 augusti 2013 06:11

Oförändrat sa vågen idag. Okej då sa jag, men till slutet av veckan får du sluta tjura. Igår blev det tre miniägg med hemgjord majonnäs till lunch och clubsteak med hemgjord bearnaise och stekt karljohanssvamp till middag. Svampen var ljuvligt god, tror jag gillar den bättre än kantareller t.o.m 1337 kcal, 1% kolh, 16% protein och 82% fett.

Av Fakiren - 27 augusti 2013 06:49

Så då fick man skåda sanningen i vitögat på vågen, kalassynderna i helgen indikerar 1,2kilo plus. Men tröstar mig med att midjemåttet minskat ytterligare 3cm senaste veckan, totalt alltså 7cm, det känns bra. Antar att vikten justerar sig i slutet av veckan när vattnet ger sig. Igår var det ägg och stekfläsklunch och middagen var lite plockmat: ost o korv. 1413 kcal, 0,2% kolh, 18% protein och 82% fett.

Av Fakiren - 26 augusti 2013 19:20

Låter dramatiskt, men jag tycker faktiskt det är lite sorgligt att behöva säga adjö till vissa kolhydratstinna matupplevelser. Tänker på raggmunk med lingon o fläsk, kroppkakor, köttfärssås och spagetti, moules frites, sill o färskpotatis, sushi, nybakat bröd med smör och aprikosmarmelad....listan kan bli riktigt lång. Läser ju på Kostdoktorns forum om alla som inte längre varken vill eller har lust till något som helst kolhydratrikt, har så svårt att tro att jag ska lyckas komma dit till den inställningen.

Av Fakiren - 26 augusti 2013 14:38

Alltså, jag är inte nån tårtgris egentligen, men nu under fakiren så har en svävande grön prinsesstårta med rosa ros dykt upp i huvudet av och till, den liksom bara plötsligt svävar runt i tanken, synnerligen oombedd. Och den framstår som det mest åtråvärda man kan tänka sig just då. Gillart inte alls. Stick iväg med dig ditt gröna åbäke!

Av Fakiren - 26 augusti 2013 07:30

Nu har det gått lika många dagar som det återstår av min strikta fakir. Fem veckor. Tänkte jag skulle gå ner mellan femton och tjugo kilo på dessa tio veckor. Idag har jag nått till minus 9,5 kilo och för att nå den lägsta nivån så bör jag alltså gå ner 1,1 kilo per vecka som återstår, känns ju inte helt omöjligt.
Hoppade över vågen imorse, vågnojan kom tillbaka efter kräftskivorna i helgen, även om jag verkligen höll igen, väger mig imorgon bitti istället. Ser inget framöver som kan lägga krokben för mina planer, kylen är fylld av ägg, stekfläsk och smör och kokosoljan står i skåpet. Nu kör jag ända in i kaklet!

Av Fakiren - 25 augusti 2013 10:34

Småbil, ha, ha skulle ju varit så blir. Var kanske lite rund även under fötterna i natt. Ikväll kör vi nästa kräftskiva, blir nog något stillsammare med tanke på gästernas höga ålder. Förra gästerna cyklade hem nyss, tur de inte försökte det inatt.

Av Fakiren - 25 augusti 2013 00:11

Hoppsan, gästerna fixade inte att cykla hem, sover i gästrummet och värden sluddrar
-känner mig nästan nykter. Bra att börja tidigt småbil det inte så himla sent.

Ovido - Quiz & Flashcards