Direktlänk till inlägg 18 oktober 2013
Lagar middag, mycket fläsk blir det; både danskt och italienskt, dels en traditionell ribbestek med snart knaprig svål och en italiensk sidfläskbit där man utgår från en rimmad bit som man gnider in med en pasta gjord av svartpeppar, citronzest, mosad vitlök och mortlade fänkålsfrön. Imorgon kommer vänner med levande hummer, kan det bli bättre!, nykokta vackert röda tiofotingar med brynt smör, en gudaspis. Jag vet att de flesta inte anser sig ha råd, men jag tycker man ska unna sig svensk färsk hummer en gång per år, det räcker ju med en halv till förrätt, de brukar kosta ca 450kr per kilo och en vanlig storlek är ca 600g så portionspriset blir 135kr. Däremot fattar jag inte de som beställer hummer på restaurang, där vill jag unna mig krånglig mat som jag inte kan fixa själv. Trevlig helg!
Maken var inget hungrig, trots att jag förberett hans favorit: Sibyllakorv i långa konservburken. Då äter jag alltså lite vad jag vill medan han ägnar sig åt det han gillar allra bäst: Candy Crush. Det blev en kopp Lapsang Suchong, rökt te alltså och...
Den här bloggen skapades i första hand för att vara ett stöd och minne till min sjuttio dagar långa fakirperiod, nu är jag sedan flera veckor på andra sidan detta och fortsätter bekämpa fett med fett, det går långsamt men åt rätt håll under kontrolle...
Minus fyra hekto. Funderar på att sluta blogga, ska ta en paus nu och känna efter, inser att det jag skriver är väldigt internt och ointressant för andra att läsa. ...
Jag tål inte alltid krabba, det kan bli lite för höga histaminhalter som ger mig klåda. Men nu har vi fyra stora fina nykokta krabbetaskor, då bara måste man ju chansa! Dessutom har jag tagit en Daosin-kapsel före. Så alldeles strax blir det omelett ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 |
||||||
|