Alla inlägg under augusti 2013

Av Fakiren - 14 augusti 2013 06:49

Vågen börjar mjukna, ett hekto mindre än igår, tack. Gårdagen bestod av kyckling till lunch och fläskfärsburgare till middag. 1430 kcal, 0,3 g kolh, 22% protein och 78% fett.

Av Fakiren - 13 augusti 2013 20:29

Stekte två burgare á 130 g styck, men åt bara den ena. Hade kunnat äta den andra också, men kände det var läge att hålla igen. Fläskfärs med 23% fett pressade i hamburgerpressen, saltade och pepprade och stekta i smör, när jag vände dem la jag på 25 g gräddost på vardera att smälta under tiden den andra sidan bryntes. Till det hemgjord majonäs, har slutat göra på helt ägg utan tar istället två gulor, vet inte vad det gör med kolisarna, ska räkna på det.

Av Fakiren - 13 augusti 2013 15:28

Det blev kycklingrester. Och en bit Bavaria Blue. Imorse klämde jag på hullet lite varstans, det känns annorlunda efter Fakirdieten, antar att det hänger samman med att kroppen inte kan binda lika mycket vatten när man är i ketos, bindväven i underhudsfettet dras ihop och underhudsfettet känns liksom knöligt som celluliter. Drog en omgång torrborstning med stora grymma nagelborsten för att få fart på cirkulationen, tänk om jag kunde få igång det som en daglig vana. Tillhör dem som tror på torrborstning, fast det kanske inte alls har nån effekt på blodcirkulationen?

Av Fakiren - 13 augusti 2013 06:25

Nu har jag kört fakirisk LCHF i 22 dagar med ett helgavsteg som fortfarande ger avtryck på vågen som tjurar. Ingen viktförändring sedan igår. Jag har därmed alltså gått 7,2-1,6=5,6 kilo på tre veckor. Tja, lite trist, men hoppas på bättre siffror i slutet av veckan. Nu är det definitivt slut med avsteg under resten av tiden! Påminn mig gärna om jag vacklar. Tror att gårdagens för höga proteinintag spökar också, man ska inte äta bröstet på kycklingen. Igår blev det alltså äggröra till lunch: tre ägg och 50 g smör och en halv hemgrillad kyckling till middag. 1843 kcal, 0,2% kolh, 32% protein och 68% fett. Ikväll får det bli burgare på fläskfärs tror jag.

Av Fakiren - 12 augusti 2013 16:22

och jag käkar ölkorv o dricker kaffe. En grym hagelskur. Känner mig lite piggare. Ikväll blir det grillad kyckling.

Av Fakiren - 12 augusti 2013 12:33

Äter äggröra, borde glupa i mig, men det är inget vidare, men skyfflar väl i mig då. Klutt för klutt. Fortfarande lite ur form.

Av Fakiren - 12 augusti 2013 07:21

Okej, tre veckor har gått och före helgens avsteg hade jag gått ner 7,2 kilo, idag visade vågen att 1,6 kilo av dessa gått förlorade. Priset för helgens förlustelser var alltså att jag har gått upp 1,6 kilo. Visst det kan vara lite vatten i det hela, men ändå. Var det värt det? Hade ju kunnat ta mig igenom kalasen med ett mindre kolhydratintag, särskilt festkväll nummer två där den inledande champagnen nog satte kontrollen ur spel; smördegsknyten, bröd, ostbågar, paj och glass. Illa. Som det alltid sagts där spriten går in där går vettet ut. Tror det är nyckeln till att klara eventuella kommande avsteg bättre: att hålla igen på alkoholen. Nu är jag på banan igen. Fastade hela dagen igår, rätt hungrig alltså och ser fram emot lunchen, det får nog bli äggröra.

Av Fakiren - 11 augusti 2013 15:05

Nu har alltså tjugo dagar förlupit, femtio återstår. Skönt att vara hemma, har fastat hittills idag, för igår blev det ett svullande, kräftskivesvull med massa godsaker. Ska väga mig i morgon bitti, liite ångest, gillar inte att behöva ta ett steg bakåt.

Ovido - Quiz & Flashcards