Alla inlägg den 30 augusti 2013

Av Fakiren - 30 augusti 2013 15:31

Tja slukar väl svärd o tuggar spik. Nä, men det blir lätt ganska enahanda. Ägg stekta med stekfläsk eller kokta med hemgjord majonnäs och så kött eller fisk då, gärna så feta delar som möjligt och antingen fet sås eller kryddsmör. Tur det är citron i majonnäsen annars hade jag väl fått skörbjugg. Kött kan vara fläskfärs, fläsklägg, karré, kyckling fast inte bröstet, anka, oxsvans (min personliga favorit), clubsteak, entrecote, anka, kanin, ja allt som inte är för magert: filé får man fetta upp med sås och inte äta för mycket av. Makrill är favoriten från havet och strömming, lax känns inte lika kul när den är odlad. Sedan älskar jag ju skaldjur men håller igen på musslorna för de är ju inte helt kolhydratfria. Nån gång då o då lite lever för järnets skull. Försöker äta kokosfett varje dag, ofta blir det en sked som jag försöker snabbt svälja som medicin. Sedan är det ju det här med ost, kan ju vara ett knepigt kapitel eftersom ost kan innehålla så mycket protein. Jag försöker hålla nere proteinintaget på 60-65 gram per dag, det vill säga 1 g per önskad kilo kroppsvikt. Kolhydraterna försöker jag nolla, i alla fall aldrig över fem gram per dag.
Så här har jag ju inte tänkt hålla på mer är sjuttio dagar, det återstår mindre än hälften av dessa nu och jag vill att dessa tio veckor ska resultera i minst 15 kilos viktnedgång, sedan återstår ungefär lika mycket till innan jag kan känna mig nöjd. Jag tror verkligen att LCHF är rätt. Men fakir är inte för vem som helst eftersom det är så ensidigt och därmed asocialt, bli bjuden på mat är svårt. Nu passar det mig dock och jag känner mig definitivt uppåt av min viktnedgång. När fakiren är över ska en " vanlig" LCHF ta vid med sallad och spenat, blomkål, vitkål o broccoli o oopsies och ... Finns ju så mycket gott att äta förutom bröd, ris, pasta och potatis.
Fakir är alltså: Max 5 g kolhydrater per dag, Max 1 g protein och önskad kroppsvikt per dag och sedan hur mycket fett som helst. Och ingen alkohol!

Av Fakiren - 30 augusti 2013 06:54

Fläsket. Tack vågen, minus ett kilo sedan igår och minus 9,6 kilo sammanlagt. Trodde jag skulle tappat tio kilo förra veckan men det får bli denna veckas clou istället. Tänk att det bara är en månad kvar nu att uträtta storverk under. Igår var vi på bondens marknad och köpte ost, kalvdans och kronärtskocka, de två senare är väl inte noll kolisar direkt, men det får bli små portioner i helgen. Ägglunch med majonnäs och rostbiffmiddag med pestosmör blev det. 886 kcal, 0,6% kolh, 20% protein och 80% fett.

Ovido - Quiz & Flashcards