Direktlänk till inlägg 21 september 2013

Lördag i näst sista fakirveckan

Av Fakiren - 21 september 2013 09:08

God morgon. Ingen vägning ännu, maken är störande nära vågen och som sagt mina siffror är mina. Tänkte påminna om en sak för den som lagar mycket långkok och LCHF-mat: tänk på att sköta om avloppet. Nu menar jag inte kroppens egna utan kökets. Imorse var det stopp här, efter gårdagens bravader med märgbenskok antar jag. Fick hämta sugkoppen, soda och koka upp två kannor hett vatten så funkade det fint igen. Jag brukar men har senaste tiden glömt bort att regelbundet koka upp en kanna vatten och slå i för att rensa bort ev. fettavlagringar. Till saken hör att jag brygger kaffe i en pressobryggare så den stackars vasken får även ta hand om sumpen. Ska försöka komma på nåt sätt att "sumpa" i trädgården, men man behöver ju vatten till. Igår blev det alltså ägglunch och sedan middag med hemgjord kycklingleverpastej på LCHF-knäcke med saltgurka till förrätt och oxfilé med märgsås till varmrätt, tyvärr champagne till, min karaktär är svag för denna dryck! Intagen blev 1638 kcal, 1% kolhydrater 6g, 15% protein 63g och 68% fett 123g (antar att det som fattas i Näringsguidens app är alkohol).

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fakiren - 23 januari 2014 21:37

Maken var inget hungrig, trots att jag förberett hans favorit: Sibyllakorv i långa konservburken. Då äter jag alltså lite vad jag vill medan han ägnar sig åt det han gillar allra bäst: Candy Crush. Det blev en kopp Lapsang Suchong, rökt te alltså och...

Av Fakiren - 28 oktober 2013 07:43

Den här bloggen skapades i första hand för att vara ett stöd och minne till min sjuttio dagar långa fakirperiod, nu är jag sedan flera veckor på andra sidan detta och fortsätter bekämpa fett med fett, det går långsamt men åt rätt håll under kontrolle...

Av Fakiren - 22 oktober 2013 07:57

Minus fyra hekto. Funderar på att sluta blogga, ska ta en paus nu och känna efter, inser att det jag skriver är väldigt internt och ointressant för andra att läsa. ...

Av Fakiren - 21 oktober 2013 11:15

Jag tål inte alltid krabba, det kan bli lite för höga histaminhalter som ger mig klåda. Men nu har vi fyra stora fina nykokta krabbetaskor, då bara måste man ju chansa! Dessutom har jag tagit en Daosin-kapsel före. Så alldeles strax blir det omelett ...

Av Fakiren - 21 oktober 2013 08:16


Ovido - Quiz & Flashcards