Direktlänk till inlägg 16 september 2013

Triggers

Av Fakiren - 16 september 2013 08:45

Jag lever med en man som när vi träffades kunde dra i sig en 1,5- liters läskflaska ensam på en kväll, oftast lightvarianten då. Det lockar inte mig, har aldrig lockat. Har funderat på vad som är triggers för mig, vad det är som jag riskerar trilla dit på. Sist jag gjorde en dikeskörning började det med två alltför hastigt intagna glas champagne, sedan var omdömet borta och korken ur, åt t.o.m glass till slut den kvällen. Jag är svag för bröd: surdegsbröd, finn crisp, knäckebröd, sånt som är bakat på smördeg och kardemummabullar. Sen är jag svag för viss kolhydratrik husmanskost: raggmunk med fläsk o lingon, kroppkakor, stekt strömming med potatismos och matjesill med tillbehör. Men ris, pasta, läsk och smågodis känns som jag skulle kunna ta farväl av för evigt (fast en perfekt risotto, mmm...). Har heller aldrig moffat sötad yogurt och "kaksmule"- müsli, apelsinjuice är heller inget måste eftersom jag är så kräsen: det måste vara färskpressad. Bär saknar jag och svenska äpplen, bananer har jag aldrig gillat. Tror att jag genom att komma på vilka kolhydratkällor jag enkelt kan avstå ifrån så kan jag känna mig lite starkare och så kan jag fokusera på dem som verkligen lockar och hitta ett bra förhållningssätt till dem. En grej som jag verkligen saknar är en stor late, fettkaffet med smör o kokosolja har jag aldrig lyckats få gott nog att ersätta det. Har du listat vad du lätt kan avstå ifrån och vad som väcker kolhydrattigern i dig?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fakiren - 23 januari 2014 21:37

Maken var inget hungrig, trots att jag förberett hans favorit: Sibyllakorv i långa konservburken. Då äter jag alltså lite vad jag vill medan han ägnar sig åt det han gillar allra bäst: Candy Crush. Det blev en kopp Lapsang Suchong, rökt te alltså och...

Av Fakiren - 28 oktober 2013 07:43

Den här bloggen skapades i första hand för att vara ett stöd och minne till min sjuttio dagar långa fakirperiod, nu är jag sedan flera veckor på andra sidan detta och fortsätter bekämpa fett med fett, det går långsamt men åt rätt håll under kontrolle...

Av Fakiren - 22 oktober 2013 07:57

Minus fyra hekto. Funderar på att sluta blogga, ska ta en paus nu och känna efter, inser att det jag skriver är väldigt internt och ointressant för andra att läsa. ...

Av Fakiren - 21 oktober 2013 11:15

Jag tål inte alltid krabba, det kan bli lite för höga histaminhalter som ger mig klåda. Men nu har vi fyra stora fina nykokta krabbetaskor, då bara måste man ju chansa! Dessutom har jag tagit en Daosin-kapsel före. Så alldeles strax blir det omelett ...

Av Fakiren - 21 oktober 2013 08:16


Ovido - Quiz & Flashcards