Direktlänk till inlägg 14 oktober 2013

Majonnäs

Av Fakiren - 14 oktober 2013 06:54

Jag svänger ihop en majo på nolltid, det tar inte längre tid för mig än för dig att läsa igenom receptet. Men, ibland vill den inte, den skär sig, förra perioden den uppförde sig illa så var alla parametrar desamma utom ny olja: samma temperatur, samma verktyg, samma ingredienser i samma mängder. Nu har tre majonnäser skurit sig på raken, det enda nya var ägget, nyinköpta från torget, tredje gången det skar sig hade jag tempererat alla ingredienser till rumstemperatur (brukar ta senap o citron direkt från kylen), men nog skar sig fanskapet ändå. Nu hör till saken att både denna skärningsperiod och förra så har/ hade jag min månatliga period, enligt gamla franska kokböcker så kan man inte göra majonnäs då, den kommer ovillkorligen skära sig. Jag börjar närapå tro att det är sant, men det måste ju bara vara skrock!? Eller?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fakiren - 23 januari 2014 21:37

Maken var inget hungrig, trots att jag förberett hans favorit: Sibyllakorv i långa konservburken. Då äter jag alltså lite vad jag vill medan han ägnar sig åt det han gillar allra bäst: Candy Crush. Det blev en kopp Lapsang Suchong, rökt te alltså och...

Av Fakiren - 28 oktober 2013 07:43

Den här bloggen skapades i första hand för att vara ett stöd och minne till min sjuttio dagar långa fakirperiod, nu är jag sedan flera veckor på andra sidan detta och fortsätter bekämpa fett med fett, det går långsamt men åt rätt håll under kontrolle...

Av Fakiren - 22 oktober 2013 07:57

Minus fyra hekto. Funderar på att sluta blogga, ska ta en paus nu och känna efter, inser att det jag skriver är väldigt internt och ointressant för andra att läsa. ...

Av Fakiren - 21 oktober 2013 11:15

Jag tål inte alltid krabba, det kan bli lite för höga histaminhalter som ger mig klåda. Men nu har vi fyra stora fina nykokta krabbetaskor, då bara måste man ju chansa! Dessutom har jag tagit en Daosin-kapsel före. Så alldeles strax blir det omelett ...

Av Fakiren - 21 oktober 2013 08:16


Ovido - Quiz & Flashcards