Direktlänk till inlägg 10 oktober 2013

Torsdag morgon

Av Fakiren - 10 oktober 2013 06:31

Igår blev det äggröra till lunch igen med kokosfett o inte bara smör, sedan var det ju premiär på pulled pork, kollade runt på nätet efter det optimala receptet, men tog lite idéer från flera håll istället. En bit fläskkarré, två små gula lökar och fyra klyftor vitlök, spiskummin, chipotlepasta, tomatpuré, lagerblad och peppar. En emaljerad gryta, i med lite lök och lagerblad i botten, på med köttet och pensla på kryddpastan, toppa med resten av löken, på med locket och in i ugnen i 110 grader, glöm sedan bort den i ungefär tio timmar. Ta upp köttet och dra isär det med två gafflar. Vi hade en chipotlemajonnäs till, blev väl så där gott, inte joddla och hjula-nivå. 1436 kcal, 0,5% kolhydrater 1,6g 16% protein 56g och 84% fett 134g.
Idag har börjat dåligt, har huvudvärk som sitter i pannan och ner runt näsan, en värk som jag kallar kranial, känns som om skelettet i sig värker, kollade trycket 170/110, högt men det blir inga piller för jag måste orka jobba rejält idag. Vågen gav tillbaka två hekto från igår, ständigt detta givande och tagande.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fakiren - 23 januari 2014 21:37

Maken var inget hungrig, trots att jag förberett hans favorit: Sibyllakorv i långa konservburken. Då äter jag alltså lite vad jag vill medan han ägnar sig åt det han gillar allra bäst: Candy Crush. Det blev en kopp Lapsang Suchong, rökt te alltså och...

Av Fakiren - 28 oktober 2013 07:43

Den här bloggen skapades i första hand för att vara ett stöd och minne till min sjuttio dagar långa fakirperiod, nu är jag sedan flera veckor på andra sidan detta och fortsätter bekämpa fett med fett, det går långsamt men åt rätt håll under kontrolle...

Av Fakiren - 22 oktober 2013 07:57

Minus fyra hekto. Funderar på att sluta blogga, ska ta en paus nu och känna efter, inser att det jag skriver är väldigt internt och ointressant för andra att läsa. ...

Av Fakiren - 21 oktober 2013 11:15

Jag tål inte alltid krabba, det kan bli lite för höga histaminhalter som ger mig klåda. Men nu har vi fyra stora fina nykokta krabbetaskor, då bara måste man ju chansa! Dessutom har jag tagit en Daosin-kapsel före. Så alldeles strax blir det omelett ...

Av Fakiren - 21 oktober 2013 08:16


Ovido - Quiz & Flashcards