Senaste inläggen

Av Fakiren - 11 oktober 2013 08:21

På måndag börjar jag jobba inomhus, så idag är sista vardagen med himlen som tak, det ser ut att bli en solig o härlig höstdag, tack! Grässådd, avsluta grävning o häckplantering står på dagordningen.

Av Fakiren - 11 oktober 2013 06:39

Vågen sa imorse att ok jag tar tillbaka dom där två hektona jag gav dig igår morse, tack för det. Förväntar mig inga under eller rekord närmaste tiden, det är tid för den månatliga perioden. Igår åt jag scrambled eggs med lite strimlad salami stekt i kokosolja till lunch, till middag blev det vitkålslåda med strimlad stekfläsk m svålen kvar. Till det champagne, ville fira Alice Munro förstås, tänd brasa till, härligt. Totalt blev det 1012 kcal, 2% kolhydrater 6,1g, 15% protein 37g och 59% fett 67g.

Av Fakiren - 10 oktober 2013 13:08

Äntligen som Fylking sa, Alice Munro fick Nobelpriset i litteratur. En författare som jag tror jag har allt av i bokhyllan som är översatt till svenska. Firar med en liten lunchkaffe o en ischoklad. Så glad!

Av Fakiren - 10 oktober 2013 07:40

Jag gillar ju min avancerade personvåg och att den synkar mot min mobil tillsammans med Activity Trackern och jag gillar mina appar Viktkoll och Näringsguide som jag använder för att räkna ut de dagliga intagen. Men; det finns en apparat som är viktigare än någon annan när man börjar med LCHF och det är en hushållsvåg. En ganska noggrann sådan. Min våg är gissningsvis ca 10 år från Philips i rostfritt utförande, den har en mätnoggrannhet på 1g. I början vägde jag varenda ingrediens och blev ofta förvånad, oj väger lite lök så mycket, vad väger en ostskiva?: jo för det mesta 10g och så vidare. Det är väldigt bra att vänja sig att väga, jag tarerar med min tallrik och lägger sedan på måltidens ingående delar och tarerar allteftersom. Så om du vill lyckas med LCHF så höfta inte utan väg, köp en hushållsvåg före du köper en personvåg för ett måttband kan tala om för dig att du är på rätt väg. Här har jag vägt en mörk ischoklad som jag har i kylen när det kommer folk som vill ha nåt till kaffet. Eftersom jag lagt in ischokladreceptet i Näringsguide så vet jag att en sån här bit som väger 9g innehåller 0,8g kolhydrater, 0,5g proteiner och 4,6g fett. I början är LCHF lite av matteövning när man ska summera ett recept för att räkna ut näringsinnehållet i något man lagar eller bakar.

Av Fakiren - 10 oktober 2013 06:31

Igår blev det äggröra till lunch igen med kokosfett o inte bara smör, sedan var det ju premiär på pulled pork, kollade runt på nätet efter det optimala receptet, men tog lite idéer från flera håll istället. En bit fläskkarré, två små gula lökar och fyra klyftor vitlök, spiskummin, chipotlepasta, tomatpuré, lagerblad och peppar. En emaljerad gryta, i med lite lök och lagerblad i botten, på med köttet och pensla på kryddpastan, toppa med resten av löken, på med locket och in i ugnen i 110 grader, glöm sedan bort den i ungefär tio timmar. Ta upp köttet och dra isär det med två gafflar. Vi hade en chipotlemajonnäs till, blev väl så där gott, inte joddla och hjula-nivå. 1436 kcal, 0,5% kolhydrater 1,6g 16% protein 56g och 84% fett 134g.
Idag har börjat dåligt, har huvudvärk som sitter i pannan och ner runt näsan, en värk som jag kallar kranial, känns som om skelettet i sig värker, kollade trycket 170/110, högt men det blir inga piller för jag måste orka jobba rejält idag. Vågen gav tillbaka två hekto från igår, ständigt detta givande och tagande.

PPP

Av Fakiren - 9 oktober 2013 12:52

Pulled Pork Premiär! Både för mig och min gamla trogna emaljerade gryta från Husqvarna. Stått i ugnen sedan kl 8, nu är det halvlek.

Av Fakiren - 9 oktober 2013 06:59

Härligt! Det verkar som om semesterkilona mest var vatten, nu återstår ett och ett halvt kilo till så är jag tillbaka på läget före semestern. Igår blev det ju rätt mager högrevsgryta o vitkål på restaurang till lunch och hemmagjorda KFC Drumsticks till middag. 1067 kcal, 1% kolhydrater 2,6 g, 30% protein 81g och 69% fett 81g.

Av Fakiren - 8 oktober 2013 21:38

Idag har jag konkurrerat ut KFC. Färska omarinerade kycklingben. Ett ägg. Lite friterade fläsksvålar. Grillkrydda utan E-nummer. Kokosolja. En gjutjärnsgryta. En termometer. Ett ugnsbleck med grillgaller. Ett förkläde.
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Krydda kycklingbenen runtom med grillkrydda ( o eventuellt salt).
3. Lägg ut kycklingbenen på smort galler, slå 1-2 deciliter vatten i botten på blecket.
4. In i ugnen ca 20-25 minuter beroende på benstorlek.
5. Under tiden: krossa fläsksvålen fint och blanda med grillkrydda på en tallrik.
6. Vispa sönder ett ägg i en skål och leta fram en pensel.
7. När kycklingbenen är färdiga så låt dem svalna.
8. Panera kycklingbenen genom att pensla dem med ägg och rulla dem i svålsmulorna, låt dem vila på gallret en stund så paneringen "sätter" sig.
9. Smält kokosolja i en liten kastrull där två- tre ben får plats samtidigt, i min lilla 1,5-liters gjutjärnsgryta gick det åt ca 5 dl olja. Sätt i termometern, låt oljan gå upp till 180 grader innan du börjar fritera benen, temperaturen sjunker när de avsvalnade benen tillsätts.
10. Lägg i benen försiktigt och fritera dem ca två minuter tills de fått fin färg. Håll friteringstemperaturen mellan 170-180 grader.
11. Lägg benen efterhand de är färdiga på gallret och servera dem genast eller håll dem varma i ugnen på ca 125 grader.
12. Oljan silade jag av, den går att använda om och om igen.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards