Senaste inläggen

Av Fakiren - 15 oktober 2013 07:04

Vågen visar minus sex hekto sedan igår. Tack, totalen är då alltså minus 9,8 kilo, lyckades ju gå ner 10,9 kilo på mina sjuttio dagars fakir. Så nu återstår alltså bara 1,1 kilo att gå ner en gång till så att säga. Det är som många säger priset för en veckas semester: två veckor innan man är tillbaka där man slutade. Funkade bra igår att äta storlunch vid 12-tiden och sedan inte förrän vid niotiden på kvällen. Åt 3 stora ägg med salami o ost till lunch, som en stor scrambled ägg med kokosolja. På kvällen blev det typ plockmat som i förrgår: salami, skinka, ost o oliver. 1388kcal, 2% kolhydrater 5,2 g, 15% protein 51g och 83% fett 128g.

Av Fakiren - 14 oktober 2013 17:11

Nu är det lunchpaus på jobbet. Jag tog en promenad istället och letade upp en brevlåda och köpte citrustreo till maken. Ska bli intressant och se om den nya matordningen funkar. Drog i mig en superfet scrambled eggs alldeles före jag åkte hit. Försökte dessutom göra ny majonnäs med andra ägg i förmiddags o misslyckades då med, tänk om franskt skrock är sant?

Av Fakiren - 14 oktober 2013 06:54

Jag svänger ihop en majo på nolltid, det tar inte längre tid för mig än för dig att läsa igenom receptet. Men, ibland vill den inte, den skär sig, förra perioden den uppförde sig illa så var alla parametrar desamma utom ny olja: samma temperatur, samma verktyg, samma ingredienser i samma mängder. Nu har tre majonnäser skurit sig på raken, det enda nya var ägget, nyinköpta från torget, tredje gången det skar sig hade jag tempererat alla ingredienser till rumstemperatur (brukar ta senap o citron direkt från kylen), men nog skar sig fanskapet ändå. Nu hör till saken att både denna skärningsperiod och förra så har/ hade jag min månatliga period, enligt gamla franska kokböcker så kan man inte göra majonnäs då, den kommer ovillkorligen skära sig. Jag börjar närapå tro att det är sant, men det måste ju bara vara skrock!? Eller?

Av Fakiren - 14 oktober 2013 06:45

Jag var helt inne på att gå upp på 20g kolhydrater per dag efter semestern, men maken vill helst bara äta Skaldemans biffar och nolla så mycket det går. Så det ser ut som om vi kör en kompromiss. Nånstans mellan noll och tjugo, så länge vågen är snäll även mot honom så lär det inte bli några protester. Det som jag funderar över är hur mathållningen ska bli framöver när mitt schema kommer att se så konstigt ut, fyra dagar i veckan kommer jag att bege mig till jobbet vid tolv och sedan inte komma hem föraren halv tio på kvällen. Har tänkt fasta under arbetstiden och äta precis före, frågan är om vi kommer äta sen supé också eller om det i fortsättningen blir frukost plus lunch och 16:8 fast på kvällen, vi får se.

Av Fakiren - 14 oktober 2013 06:38

Vågen visar minus fyra hekto sedan igår. Har ju införskaffat mig en Withings Activity Tracker, en stegräknare som mäter mina steg och sträckor och också min sömn, men det funkar inte så bra, för den slutar mäta vid tvåtiden nästan varje natt för jag lever rullan i sängen så den tror att jag stigit upp, lite tjurigt. Men det är kul att mäta steg, efter en dags trädgårdsarbete då jag inte lämnat tomten på hela dan mätte den upp 6,5 km, inte dåligt. Tydligen ska man helst gå 10 000 steg om dagen, typ ca 7 km, det är inte något man åstadkommer utan en promenad utöver vanlig verksamhet även om jag verkligen fnattar runt. Igår var det som sagt ål o äggröra till lunch så på kvällen blev det bara plockmat; salami, fransk och italiensk, parmaskinka, fetaost, blå Kornblomst, parmesan och oliver ockh så knäckte jag några av mina goda valnötter. Det är extra gott att äta nötter framför brasan, att kunna kasta in skalen i elden direkt. 1386 kcal, 2% kolhydrater 6,4g, 17% protein 60g och 80% fett 123g.

Av Fakiren - 13 oktober 2013 11:50

Vågen tiger still. Imorse blev det en fyra kilometers tipsrunda i skogen, det var kallt, men det gick, tur jag tog mössa. Nu har vi ätit söndagsbrunch, något så politiskt inkorrekt som rökt ål, serverad med äggröra. Igår blev det rökta räkor med majonnäs till lunch och moules Mariniere och mandelmjölspanerad gös friterad i kokosolja. Vitt vin till det och som avslutning på kvällen en bit Blå Kornblomst och några färska Rhodosvalnötter. 1714 kcal. 4% kolhydrater 15g (oj!), 20% protein 87g och 61% fett 117g.

Q10

Av Fakiren - 12 oktober 2013 08:36

Körde ju en testperiod med 2x100mg Q10 per dag, det blev effekt på blodtrycket, det diastoliska sjönk i alla fall och tandköttet blev väldigt friskt. Maken var med på 100mg per dag. Han upptäckte några veckor efter avslutad testperiod att han fått tillbaka sitt lättstartade näsblod, att det försvann under testet var inget han lade märke till. Så nu testar vi en lite lägre dos, bara 30 mg per dag, tillskottskontot är högt nog ändå även om tillskottet är begränsat till D-vitamin och magnesium.

Av Fakiren - 12 oktober 2013 08:31

Igår jobbade jag på rätt hårt, har träningsvärk idag. Hade fantastisk tur med vädret, varmt, nästan vindstilla och soligt, perfekt att så gräsfrö. Till lunch blev det rester: kållådan med stekfläsk. Till middag blev det mat på sportbar: chicken wings till förrätt och revbensspjäll med cole slaw till varmrätt, till det en halv flaska rose. Kändes väl sådär för tyckte det verkade vara socker i kryddningen både på fågel o spjäll. Men nu var det match och vi har inte kanal 5 hemma, makens varmrättsval var nog bättre ryggbiff med chilibearnaise och cajunsmör, han bytte pommes frites till en grönsallad. Innan vi gick dit så gjorde jag väl årets sista mojito på mynta från trädgården, använde ICAs sötströ, resultatet blev väldigt mycket bättre än med bara stevia. Till knäckte jag några av de färska valnötterna från Rhodos. Så det blev så här: 1403 kcal, 4% kolhydrater 12g, 27% protein 93g och 70% fett 108g.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards