Senaste inläggen

Av Fakiren - 20 september 2013 16:40

Solen skiner medan jag äter mina något sena lunchägg, låssmeden har fixat låset, jag har nästan gått ner nästan elva kilo och precis fått håret klippt i en fin frisyr hos en trevlig frisör och i ugnen gräddas LCHF-knäcke till kycklingleverpastejen jag snodde ihop imorse. Att vågen dummade sig imorse har jag bestämt mig för att strunta i.

Av Fakiren - 20 september 2013 07:38

Igår påstod svärmors make att kolsyra binder fett till kroppen. Aldrig nånsin har jag hört detta förut. Så jag blev ju tvungen att fundera och googla, för här hemma byter vi AGA-tub i kolsyreapparaten ungefär varannan vecka, gissar att vi snittar på ca 2 liter kolsyrat vatten per person och dag. Ingen citron och smaksättare tillsätts. Jag tar i lite salt ibland. För några år sedan påstods det att hemmakolsyrat vatten frätte på tänderna, men det var för att man trodde att alla tillsatte citron som förstås sänker pH-värdet så vattnet blir surt och tvärpolitisk emaljen. Gör man inte det så är vattnet t.o.m neutraliserande och återställer pH i munnen efter en måltid (sköljningseffekten antar jag). När kolsyran väl hamnat i kroppen så regleras syran via lungorna, vi andas ut den. Case closed. Drick och njut av kolsyrat vatten, det har ingen som helst negativ hälsopåverkan.

Av Fakiren - 20 september 2013 06:45

Upp sex hekto sen igår. Ja vad kan man vänta sig efter kåldolmar med socker i och asiatisk fruktsallad. När jag skrev in intagen i Näringsguiden igår kväll så insåg jag hur illa det var. Nu höftade jag ju värdena, men tänkte det är lika bra att ta i. Lunch var ägg o majo och middag var alltså svärmorskåldolmar med blomkål och en slags fruktsallad. 1065 kcal, 11% kolhydrater 30g, 18% protein 49g och 69% fett 81g.

Av Fakiren - 19 september 2013 20:32

Det är lätt att glömma att LCHF kan va lite svårt att förstå sig på för nån som är lite äldre och inte så insatt i resonemanget. Idag var det middag hos svärmor, hon skulle bjuda på kåldolmar med blomkål och broccoli till, lät ju bra. Men sen berättade hon att hon har socker(!) i färsen och till efterrätt hade hon gjort en jättesallad med papaya och mango...det nog ganska bra ändå, åt tre goda kåldolmar och två skedar sallad. Man känner sig otacksam när nån ansträngt sig för ens skull, men lite missat poängen och man inte vill äta så mycket av det.

Av Fakiren - 19 september 2013 08:58

Färgar ögonbrynen och tar bort fjunen i ansiktet. Kollade viktminskningstakten medan crèmerna verkar, minus 10,9 kilo på 59 dagar blir 185g per dag, den har alltså ökat. Är beredd på att den kommer minska framöver när man närmar sig normalvikt, detverkar ju "drabba" de flesta.

Av Fakiren - 19 september 2013 06:31

Nu brinner det eller? Fettbrasan måste vara tänd i alla fall: minus 0,4 kilo sedan igår. Åt ju alldeles för lite igår, var liksom inte hungrig. Idag får det bli andra bullar, eller snarare ägg. Stekfläsk till lunch och grillade kycklingben och broccoli till middag. 591 kcal, 2% kolhydrater 3,1g, 29% protein 43g och 68% fett 44g.

Av Fakiren - 18 september 2013 16:21

Ibland undrar man ju om nån bakom i kön funderar på vad det är för husdjur man har hemma, stod i kassakön idag på Citygross, med en kundkorg som innehöll kycklinglever, märgben, fläsksvålar, mandel och ett kravodlat broccolihuvud. Ska bli intressant att tillaga märgbenen, letar recept.

Av Fakiren - 18 september 2013 15:41

För det var väl han som sa att vi bör odla vår trädgård, har nu varit och röjt i mina föräldrars trädgård och fascineras av all växtkraft. Ett spaljerat päronträd (gammalt redan för tjugofem år sedan när jag lämnade trädgården åt sitt öde) alldeles överväxt av vildvin och klätterhortensia, men ändå några fina frukter hängande på sina grova kandelabergrenar. En clematis Jackmanni, den traditionella fyrbladiga blå som nog är närmare fyrtio år, växer fortfarande vid verandan). Klätterrosor och fläder som smygförökat sig överallt. Känner fortfarande att det blir inga taggiga växter hos oss och inga barrträd. Skulle klippa in några cypresser, men det gick bara några få centimeter sen kom jag in på dödveden som inte skjuter nya skott. Trots att det var slitigt så var det härligt jobb, med talbok i öronen, bra handskar och min grymma japanska såg, men sekatören har sett sina bästa dagar.
Nu har jag precis ätit sen lunch: resten av stekfläsket från igår, uppvärmt i micron, det var inte alls lika gott som igår. Borde upp på stegen här hemma, men är trött i armarna och har en cykelreparation ikväll, makens dotter ska få punkteringsfria slangar och däck både fram och bak så hon inte behöver ta bussen till jobbet.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards